Αυτοί οι πολυμορφικοί κεφτέδες λαχανικών είναι τραγανοί, πολύχρωμοι, νόστιμοι, και ιδιαίτερα χορταστικοί – θα αγαπηθούν από μεγάλους και παιδιά. Και φυσικά, είναι βίγκαν, νηστίσιμοι, planet-friendly, και πεθερά-friendly. Τι άλλο να θελήσει κανείς από έναν κεφτέ;
Υλικά
1 | πράσινη πιπεριά |
1 | κόκκινη πιπεριά |
1 | κίτρινη πιπεριά |
3 | φρέσκα κρεμμυδάκια |
2 | σκελίδες σκόρδο |
2 | ντομάτες φρέσκιες |
1 κούπα | φακή |
1 κούπα | ρεβίθια |
1 ματσάκι | μαϊντανό |
½ ματσάκι | δυόσμο |
1⁄2 κ.γ. | αλάτι |
1⁄4 κ.γ. | πιπέρι |
3-4 φέτες | ψωμί του τοστ ή κανονικό |
1⁄3 κούπα | καλαμποκάλευρο |
1⁄2 κούπα | ελαιόλαδο για το τηγάνισμα |
Προετοιμασία
- Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τις ντομάτες.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο.
- Βράζουμε τις φακές και τα ρεβίθια, ώστε να είναι μαλακά και να μπορούν να πολτοποιηθούν.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Θρυμματίζουμε το ψωμί, είτε βάζοντάς το στο μπλέντερ, είτε με τα χέρια μας.
Εκτέλεση
Έχοντας καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια τα λαχανικά, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τα ρεβίθια και τις φακές και τα βάζουμε και αυτά στη λεκάνη.
Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, και το θρυμματισμένο ψωμί και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να δημιουργηθεί μία συμπαγής μάζα, σχετικά στεγνή.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να δέσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα αρώματα.Όταν περάσει 1 ώρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.Αλευρώνουμε τον κάθε κεφτέ με καλαμποκάλευρο και τον τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!