Φρέσκα εστιατόρια, ολοκαίνουρια μπαρ και λοιπές νόστιμες αφίξεις που έρχονται προσεχώς στην πόλη.
Μετά από ένα πληθωρικό θέρος όσον αφορά το σύμπαν της εστίασης σε νησιά και Αθήνα, η καινούρια σεζόν ξεκινά. Και όπως κάθε καινούριο τέρμινο στα της γεύσης δρώμενα, φέρνει μαζί του μπόλικα φρέσκα εστιατόρια και αρκετές ακόμη αφίξεις που άπτονται του θέματος. Μέρη σαν τα παρακάτω -νέα εστιατόρια και μπαρ- καταφθάνουν προσεχώς.
Τα εστιατόρια που έρχονται
Την αυλαία στα openings του φθινοπώρου ανοίγει το πολυαναμενόμενο ‘Taratsa Athens’ (ή απλά ‘Ταράτσα’) -ξεκινά άμεσα και πιο συγκεκριμένα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου- στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως, υπό τη γευστική φροντίδα του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη.
© Λεωνίδας Τούμπανος
© Λεωνίδας Τούμπανος
Πρόκειται για ένα ‘εστιατόριο και μπαρ ανοιχτής θέασης’, ένα κόνσεπτ γαστρονομικής προσέγγισης αλλά με value for money λογική, ανοιχτές φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα, open kitchen καθώς και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο.
Η βάση του είναι η ελληνική κουζίνα αλλά με αρκετά έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Το κομμάτι του μπαρ θα φροντιστεί από την εξαιρετική ομάδα του ‘The Bar in Front of the Bar’. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει έμφαση στη βιωσιμότητα και το zero waste.
Εντός του Σεπτεμβρίου -κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του τρέχοντος μήνα- θα κάνει ντεμπούτο η χασαποταβέρνα που ετοιμάζουν ο Άρης Βεζενές (‘Vezene’, ‘Birdman’, ‘Ikigai’) μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο (‘The Clumsies’, ‘Theory’, ‘Enkelt’, ‘Odori’, ‘Knave’) και τον Σωκράτη Τούλια, που θα πιάσει πόστο στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και στο σημείο που μέχρι πρότινος έβρισκε κανείς το ‘The Architects of Time’. Το επερχόμενο εστιατόριο ‘Manari’ (ελληνιστί, ‘Μανάρι’) θα πατά στις βασικές γευστικές κατευθύνσεις του προαναφερθέντος πλάνου, με σαφή κατεύθυνση στην κρεατοφαγία και αδυναμία στη σχάρα.
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος
To ‘Μανάρι’ όμως δε θα είναι το μοναδικό πρότζεκτ με το οποίο εμπλέκεται ο Λέλος Γεωργόπουλος, καθώς μαζί με τον Μιχάλη Μερζένη αλλά και τους Παναγιώτη Κουτσουμπή και Νικόλα Σπυρόπουλο παρουσιάζουν τον ‘Άσωτο’ (ή ‘Asωτοs’, αν προτιμάς), που θα πάρει χωροταξικά τη θέση του ‘Frater & Soror’, σε μία μετάβαση που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου. Το κόνσεπτ θα ακολουθεί το χαλαρό ελληνικό εστιατόριο, με focus στην πρώτη ύλη και τον σεφ Μερζένη επικεφαλής, προφανώς, της κουζίνας.