Τα γιουβαρλάκια είναι ένα φαγητό που θυμίζει «μαμά», ζεστό και με τέλειο άρωμα, είναι η συνταγή που θα κάνετε από τώρα το φθινόπωρο, μέχρι και τον χειμώνα.
Η σούπα γιουβαρλάκια έχει μέσα υλικά όπως πατάτα, καρότο και κρεμμύδι που της δίνουν μια μοναδική γεύση ενώ τα μικρά «κεφτεδάκια» κιμά με το ρύζι καθώς φράζουν στη σούπα παίρνουν μια αφράτη υφή που κάνει κάθε ένα από αυτά να λιώνουν σε κάθε μπουκιά.
Για να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια θα χρειαστείτε υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα του σπιτιού σας, όπως κιμά, ρύζι, καρότο, πατάτα και κρεμμύδι. Τα μπαχαρικά της συνταγής είναι συγκεκριμένα ωστόσο μπορείτε να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τα δικά σας γευστικά γούστα.
Δείτε τη συνταγή για τα γιουβαρλάκια
Για τα γιουβαρλάκια θα χρειαστείτε
500kg κιμά 70γρ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα 1 καρότο τριμμένο Μαϊντανό,δυόσμο κ λίγο ανιθο 1 κρεμμύδι τριμμένο Αλάτι
Για τη σούπα:
1 πατάτα (μισή σε κύβους μισή τριμμένη) 1 καρότο σε κύβους 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους 100γρ ρύζι Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και κουρκουμα σκόνη
Εκτέλεση
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και την πατάτα σε κύβους, έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Ρίχνουμε βραστό νερό και τα γιουβαρλάκια τα οποία έχουμε ήδη πλάσει απλώς βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνοντάς τα μεταξύ τους. Κλείνουμε την κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια μας για περίπου 50- 55 λεπτά. Σερβίρουμε με λεμόνι ή αν θέλουμε με αυγολέμονο.
**Extra tip για να βγει η σούπα πιο χυλωμένη τρίψτε μια πατάτα και βάλτε τη μέσα στην κατσαρόλα.