Info
Χρόνος Προετοιμασίας:60λ
Χρόνος Μαγειρέματος:60λ
Υλικά
Για την πίτα
- 1 κοτόπουλο
- 2 καρότα
- 3 κρεμμύδια
- 2 χωριάτικα φύλλα σπιτικά
- 300 γρ. κεφαλοτύρι
- 4 αβγά
- 1 κούπα ρύζι
- 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο
- Λίγο μαϊντανό
Για την επιφάνεια
- 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρόκο αβγού
- 5 κ.σ. νερό
- Σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει, για περίπου μία ώρα. Στα μισά του χρόνου προσθέτουμε δύο κρεμμύδια και τα καρότα, να μαλακώσουν και αυτά. Ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα βρασμένα λαχανικά ψιλοκομμένα.
Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το τελευταίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα, να μαραθεί. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε λίγο να γυαλίσει. Αδειάζουμε τα σοταρισμένα υλικά στο μπολ με το κοτόπουλο.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με το κεφαλοτύρι και λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε στο μείγμα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ένα χωριάτικο φύλλο. Αλείφουμε την επιφάνειά του με λάδι. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο, ελαφρώς τσαλακωμένο.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τον κρόκο με το ελαιόλαδο και το νερό και αλείφουμε με το μείγμα την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι και ψήνουμε την κοτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για μία ώρα.