Ο σεφ Νίκος Καραθάνος προτείνει για τις γιορτές πιάτα βαθιά νόστιμα, που βασίζονται σε ελληνικά προϊόντα και συνταγές
Το 2024 σε έναν από τους πιο γνωστούς εμπορικούς δρόμους του κέντρου ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο έστησαν το ATENO Cook & Deli, επισημοποιώντας την επανένωσή τους μετά από χρόνια.
Το all day εστιατόριο και delicatessen φιλοξενείται σε ένα κομψά ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο με την, διακοσμημένη με έργα μοντέρνας τέχνης, κεντρική σάλα να βρίσκεται στην κορυφή του οικήματος.
Το ισόγειο είναι αφιερωμένο στα εκλεκτά είδη διατροφής από όλη την Ελλάδα, για τα οποίο οι δημιουργοί του έχουν μεγάλο πάθος. Εδώ, λοιπόν, θα βρείτε μια προσεγμένη συλλογή προϊόντων, επιλεγμένων για την κουζίνα, αλλά και για δώρα.
Ανάμεσά τους τα εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά της MetaMeat, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, διάφορα τυριά από Έλληνες παραγωγούς και περισσότερες από 150 επιλογές ελληνικών κρασιών, μεταξύ των οποίων και οι ετικέτες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines συμπληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία. Το κρασί, άλλωστε, παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο ATENO, με την επιμέλεια της επιλογής των οινικών προτάσεων να έχει γίνει από τον Γιάννη Καρακάση, MW.
Ανοικτό από το πρωί έως αργά το βράδυ, το ATENO είναι ιδανικό για να το επισκεφθεί κανείς κάθε στιγμή της ημέρας και ειδικά τώρα τις γιορτές. Από νωρίς για καφέ και πρωινό και στη συνέχεια για μεσημεριανό και δείπνο, δίνει το δικό του νόστιμο στίγμα στην οδό Αιόλου – έναν από τους πιο όμορφους, ιστορικούς και γεμάτους ζωντάνια δρόμους της Αθήνας.
Επικεντρωμένος στην ελληνική κουζίνα τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Καραθάνος έχει καταφέρει να περιέχουν όλα τα πιάτα στο ΑΤΕΝΟ το στοιχείο της έκπληξης, επενδύοντας σοβαρά στην απόφασή του να παρουσιάσει το ελληνικό τραπέζι αλλιώς. Είτε πρόκειται για θεωρητικά απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών, είτε για μια πιο σύγχρονη εκδοχή των κλασικών συνταγών, αφετηρία παραμένει σταθερά η άριστη πρώτη ύλη. Το μενού είναι οργανωμένο γύρω από αγαπημένες ελληνικές βάσεις – σαλάτες, όσπρια, ζυμαρικά, κρέατα που έχουν τον ρόλο τους στο κάθε πιάτο και παρουσιάζονται με έναν σύγχρονο, δημιουργικό και γευστικό τρόπο.
Ο βραβευμένος σεφ και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει για την γιορτινή περίοδο γεύσεις που συμπυκνώνουν το πνεύμα των ημερών. Αυτή την περίοδο το μενού εμπλουτίζεται με πιάτα που έχουν ως συστατικά τα άγρια μανιτάρια, την κολοκύθα, την τρούφα, αλλά και το τραγανό χοιρινό, το κάστανο, τα μπαχαρικά και αρωματικά από ολόκληρη την Ελλάδα.