Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο μερακλήδικο χοιρινό κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με χρωματιστές πιπεριές και μπόλικα μπαχαρικά για κρασάκι μας και για να μας ανοίξει την όρεξη για την γεμιστή γαλοπούλα.
- χοιρινο 1 κιλό σπάλα
- πιπεριά 2 πράσινες χοντροκομμένες
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2 χοντροκομμένες
- κρασι 1 ποτήρι περίπου λευκό
- σάλτσα σόγιας 1 σφηνάκι
- ξύδι 1 σφηνάκι κόκκινο
- μουσταρδα 2-3 κουταλιές της σούπας
- ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι του νερού
- ρίγανη Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κάρυ 1 πρέζα
- σκορδο 1 πρέζα σε σκόνη
- πάπρικα 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- λεμονι Χυμός από 1
Μαρινάδα για κοντοσούβλι
Δεν έχουμε λόγια για την συνταγή που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε. Μερακλήδικο, Χριστουγεννιάτικο κοντοσούβλι από χοιρινό με χρωματιστές πιπεριές και μπαχαρικά, σιγοψημένο στη λαδόκολλα, από σπάλα. Γίνεται σκέτο λουκουμάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοντοσούβλι φούρνου στη λαδόκολλα:
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την χοιρινή σπάλα, τις πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες, τις πιπεριές Φλωρίνης χοντροκομμένες, το λευκό κρασί, την σάλτσα σόγιας, το κόκκινο ξύδι, την μουστάρδα, το ηλιέλαιο, την ρίγανη, το πιπέρι, το κάρυ, τη σκόνη σκόρδου, την γλυκιά πάπρικα και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο για όσες περισσότερες ώρες μπορούμε. Σε ένα ταψί απλώνουμε αλουμινόχαρτο. Από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας με τις πιπεριές και το βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα.
Βάζουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και κλείνουμε την λαδόκολλα καλά. Και μετά όσο πιο καλά μπορούμε το σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε 1μιση-2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στη μεσαία σκάλα, στις αντιστάσεις.
Ανοίγουμε έπειτα να πάρει χρώμα και μόλις είναι έτοιμο και το βγάλουμε από τον φούρνο το σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά, για να μην στεγνώσει το κρέας.
Tips
Είναι για περίπου 3 άτομα, ανάλογα και το πόσα ορεκτικά έχουμε στο τραπέζι.
και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ