Η φέτα με σουσάμι είναι ένα νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται πολύ εύκολα. Χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστη εναλλαγή γλυκών, αλμυρών και ξινών γεύσεων, είναι μια συνταγή που μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε λίγα λεπτά και είναι ιδανική για ορεκτικό ή γρήγορο κυρίως πιάτο.
Η φέτα με σουσάμι είναι μια πολύ απλή και νόστιμη συνταγή: οι φέτες ψημένης φέτας, αρωματισμένες με μέλι και καλυμμένες με λευκό και μαύρο σουσάμι είναι ιδανικές μπουκιές για ορεκτικό. Σερβιρισμένη με ψητά ντοματίνια ή ένα μείγμα λαχανικών και σπιτικό ψωμί, η φέτα με σουσάμι γίνεται ένα νόστιμο ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Η προετοιμασία είναι πολύ εύκολη, απλώς πρέπει να προσέχετε το χρόνο μαγειρέματος, ανάλογα και με το πάχος των φέτες του τυριού, για να μην παραμείνει η φέτα πολύ σφιχτή ή, αντίθετα, διαλυθεί εντελώς.
Αν θέλετε μια πιο τραγανή μπουκιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σουσάμι για να ” πανάρετε” τελείως τις φέτες.
Η φέτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί, φτιαγμένο από πρόβειο (ή πρόβειο και κατσικίσιο) γάλα, με ημίσκληρη, εύθρυπτη υφή που διατηρείται σε άλμη. Αποτελεί το ειδικό συστατικό της περίφημης ελληνικής σαλάτας και είναι εξαιρετική για να εμπλουτίσει κάθε καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα και σαλάτα λαχανικών. Ωστόσο, έχουμε μάθει να την αγαπάμε και μαγειρεμένη, σε πολλές γευστικές παρασκευές, όπως η αλμυρή πίτα με πράσα και φέτα.
ΑΛΛΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Φέτα ψητή, Φέτα ψητή με πιπεριές και ελιές, Φέτα σε φύλλο, Φέτα ψητή με λαχανικά, Φέτα ψητή πικάντικη
Πώς να ετοιμάσετε: Φέτα με σουσάμι
Συστατικά
300 γρ. φέτα
1 κουταλιά της σούπας υγρό μέλι
λευκό σουσάμι
μαύρο σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για να ετοιμάσετε τη φέτα με σουσάμι, κόψτε το κομμάτι σε μικρές φέτες (με την αναγραφόμενη ποσότητα θα πρέπει να έχετε περίπου 8 φέτες). Μεταφέρετε τη φέτα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και αλείψτε την με ένα γαλάκτωμα που παρασκευάζεται αναμειγνύοντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μέλι.
Πασπαλίστε τη φέτα με μαύρο και άσπρο σουσάμι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στον επιθυμητό βαθμό. Βγάζετε τη φέτα με σουσάμι από το φούρνο, την αφήνετε να σταθεροποιηθεί για λίγα λεπτά και σερβίρετε με λαχανικά κατά βούληση και περισσότερο μέλι αν θέλετε.