Ένα νέο αστέρι έχει από σήμερα η Αθήνα στον γαστρονομικό της χάρτη, αφού το Makris Athens by Domes με τον Πέτρος Δήμα στο τιμόνι της κουζίνας του κέρδισε το πρώτο του Michelin.
Παράλληλα, ένα εστιατόριο χάνει το αστέρι που διατηρούσε για χρόνια και αυτό είναι το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου στον Πειραιά, το οποίο μετακινήθηκε στην κατηγορία του «Main Selection» του οδηγού.
Το μοναδικό διάστερο εστιατόριο της Αθήνας, το Delta στο ΚΠΙΣΝ, στην κουζίνα του οποίου ηγούνται ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος, διατηρεί τα δυο του αστέρια, όπως και το πράσινο αστέρι που κατέχει (Green Star) για την sustainable φιλοσοφία του και τη zero waste λειτουργία του. Πράσινο αστέρι έχουν δύο ακόμα εστιατόρια της πόλης και αυτά είναι το Soil και το Patio του The Margi.
Συνολικά, η Aθήνα έχει αυτή τη στιγμή δώδεκα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια από τον έγκριτο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο οδηγό. Τα υπόλοιπα εστιατόρια που διατηρούν τον ένα τους αστέρι είναι:
- Botrini’s
- Hytra
- The Zillers
- Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel
- CTC
- Σπονδή
- Soil
- Hervé
- Tudor Hall του King George
- Patio του The Margi
Στην κατηγορία Bib Gourmand (καλή σχέση ποιότητας-τιμής) προτείνονται από τον οδηγό έξι εστιατόρια και αυτά είναι τα εξής: Nolan, Jerár, Cerdo Negro 1985, Fine Mess Smokehouse, καθώς και τα Άκρα και το Pharaoh που είναι οι δύο νέες προσθήκες στην κατηγορία αυτή.
Επίσης, δεκαεννιά εστιατόρια προτείνει ο οδηγός Michelin στην κατηγορία Main Selection για την Αθήνα και αυτά είναι τα εξής: Aleria, Άνετον, Annie’s Fine Cooking, Varoulko Seaside, Veri Table, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio, Seeds, Simul, καθώς και τα Esthiō, Gallina, Dolli’s και Ovio που είναι οι τέσσερις νέες προσθήκες στην κατηγορία.