Υλικά:
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα 2 φλιτζάνια νερό 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προετοιμασία ρυζιού: Ξέπλυνε πολύ καλά το ρύζι Καρολίνα κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να μην βγαίνει πια λευκός αφρός. Μπορείς να το μουλιάσεις σε νερό για περίπου 30 λεπτά για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα. Σοτάρισμα κρεμμυδιού: Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθήκη ρυζιού και μπαχαρικών: Πρόσθεσε το ρύζι στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και ανακάτεψε καλά για να πάει παντού το λάδι. Ρίξε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο (αν χρησιμοποιείς). Βράσιμο: Αύξησε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση το μείγμα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκέπασε την κατσαρόλα με καπάκι και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Ξεκούραση: Αφού απορροφηθεί το νερό, άφησε το πιλάφι σκεπασμένο για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρεις. Αυτό θα βοηθήσει το ρύζι να μαλακώσει ακόμα περισσότερο και να απορροφήσει καλύτερα τις γεύσεις.
Συμβουλές:
Για πιο πλούσια γεύση: Μπορείς να προσθέσεις στο σοτάρισμα του κρεμμυδιού και άλλα λαχανικά, όπως καρότα, σέλινο ή πιπεριά. Για πιλάφι με κρέας: Πριν προσθέσεις το ρύζι, σοτάρε στην ίδια κατσαρόλα κοτόπουλο, μοσχάρι ή αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια. Για πιλάφι με φρούτα ξηρούς: Πριν σερβίρεις, πρόσθεσε στο πιλάφι σταφίδες, κουκουνάρι ή αμύγδαλα για μια πιο γλυκιά και τραγανή νότα.
Απολαύστε το σπιτικό σας πιλάφι με ρύζι Καρολίνα!