Τι πιο δροσιστικό από μια δροσερή σπιτική λεμονάδα μια ζεστή μέρα;
Εύκολη, γρήγορη και γεμάτη γεύση, η σπιτική λεμονάδα αποτελεί την ιδανική επιλογή για να ξεδιψάσετε και να τονώσετε τον οργανισμό σας.
Υλικά:
- 400 γραμμάρια νερό
- Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 800 γραμμάρια ζάχαρη
- 400 γραμμάρια φυσικό χυμό λεμονιού (περίπου 10 λεμόνια)
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα λεμόνια.
- Ξύνουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη λεμονάδα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Σερβίρουμε σε δροσερά ποτήρια με πάγο.
Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για μια πιο δροσιστική γεύση, μπορείτε να προσθέσετε φύλλα δυόσμου ή μέντας στη λεμονάδα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ανθρακούχο νερό για μια πιο ανθρακούχα εκδοχή. Η σπιτική λεμονάδα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.