Οι κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας είναι μια γλυκιά παραλλαγή του κλασικού γλυκού που εντυπωσιάζει!
Ακολουθεί μια απλή και νόστιμη συνταγή:
Υλικά για τους κουραμπιέδες:
- 250 γρ. βούτυρο γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 50 ml κονιάκ
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα
Υλικά για την επικάλυψη:
- 400 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο (προαιρετικά, για να γίνει πιο ρευστή η σοκολάτα)
- Καρύδα τριμμένη ή διακοσμητικά ζαχαρωτά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία των κουραμπιέδων:
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη και λευκή κρέμα (περίπου 10 λεπτά).
- Προσθέστε τον κρόκο αυγού, το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα, ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.
- Ρίξτε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ζυμώστε ελαφρά να ενσωματωθούν.
- Πλάστε τους κουραμπιέδες σε μικρά στρογγυλά ή οβάλ σχήματα και τοποθετήστε τους σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς.
- Προετοιμασία της επικάλυψης:
- Λιώστε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ένταση για να μην καεί). Αν χρειαστεί, προσθέστε το ηλιέλαιο για να γίνει πιο ρευστή.
- Βουτήξτε κάθε κουραμπιέ στη λευκή σοκολάτα, καλύπτοντάς τον πλήρως.
- Τοποθετήστε τους κουραμπιέδες σε μια σχάρα ή σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα ή ζαχαρωτά διακοσμητικά πριν στεγνώσει η σοκολάτα (προαιρετικά).
- Σερβίρισμα:
- Αφήστε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή απόλαυση!