Η μανιταρόπιτα μπορεί όχι μόνο να συνοδεύσει σαν λαχταριστό ορεκτικό το κυρίως γεύμα σας, μπορεί να γίνει ένα απολαυστικό σνακ για το γραφείο και το σχολείο.
Οι πίτες είναι η εύκολη λύση κάθε νοικοκυριού. Είτε πρόκειται για μια απλή τυρόπιτα, είτε για μία σπανακόπιτα, σε όλες τις εκδοχές της μια πίτα είναι λαχταριστή, τόσο ζεστή, όσο και παγωμένη.
Στην προκειμένη περίπτωση, για το σημερινό menu έχουμε κρατήσει μια συνταγή για νόστιμη μανιταρόπιτα με τραγανό φύλλο και απολαυστική γέμιση.
Με μια έρευνα ανακαλύψαμε μια πανεύκολη συνταγή για μανιταρόπιτα με υλικά που υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σας και αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε.
Στη συνταγή δεν υπάρχει τυρί, ωστόσο μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας αγαπημένο, από φέτα μέχρι ανθότυρο. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή άνηθο, που θα νοστιμίσουν τη γέμισή σας.
Δείτε τη συνταγή για τη μανιταρόπιτα
Συστατικά
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- Μισό κιλά λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. αλεύρι
- ½ κούπα κρέμα γάλακτος
- ένα σφηνάκι κρασί
- Αλάτι πιπέρι
- 2 φύλλα σφολιάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα φύλλο πίτας σφολιάτας, τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Όσο ψήνουμε το φύλλο, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα γλυκό χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε περιστασιακά, περίπου 5 λεπτά.
Επειτα, ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε τη γέμιση μανιταριών στην προψημένη βάση πίτας. Χρησιμοποιούμε τη δεύτερη κρούστα πίτας πάνω από τη γέμιση, κόβουμε 4 σχισμές μισής ίντσας στο κέντρο και διπλώνουμε τη ζύμη. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής μπορείτε να αλείψετε ελαφρά τη ζύμη με κρόκο αυγού, γάλα ή νερό.
Ψήνουμε τη μανιταρόπιτα για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα.