Η 22η έκδοση της λίστας “The World’s 50 Best Restaurants” αναδείχθηκε, φέρνοντας στο προσκήνιο τα καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη για το 2024. Η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στο “Wynn Las Vegas”, στην πόλη της Νεβάδα, αποκαλύπτοντας τα εστιατόρια που ξεχωρίζουν για την γαστρονομική τους αριστεία.
Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 26 περιοχές, 5 ηπείρους, και 8 συναρπαστικές νέες εισόδους και επανεισόδους.
Στην κορυφή:
- Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
- Asador Etxebarri (Ατσόντο, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία)
- Table by Bruno Verjus (Παρίσι, Γαλλία)
- Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
- Maido (Λίμα, Περού)
Νέες Εισόδοι:
- La Colombe (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική – νο.49)
- Mingles (Σεούλ, Νότια Κορέα – νο.44)
- Wing (Χονγκ Κονγκ, Κίνα -νο.20)
Επανεισόδοι:
- Sühring (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη – νο.23)
- Oteque (Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία – νο.37)
- Sorn (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη – νο.23)
- Arpège (Παρίσι, Γαλλία – νο.45)
- SingleThread (Χέλντσμπεργκ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ – νο.46)
Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, κανένα ελληνικό εστιατόριο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση ούτε στην 50άδα, ούτε στην λίστα “51-100” που ανακοινώθηκε νωρίτερα. Η απουσία ελληνικής εκπροσώπησης ίσως σηματοδοτεί την ανάγκη για αλλαγές στον ελληνικό γαστρονομικό τομέα. Απαιτούνται πρωτοβουλίες, καινοτομία και μια οργανωμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους για να αναβαθμιστεί η γαστρονομική σκηνή της χώρας και να διεκδικήσει θέση στο διεθνές γαστρονομικό στερέωμα.